Blauwe zwaailichten

Een blauw zwaailicht is in het normale verkeer vooral voorbehouden voor hulpdiensten, zoals de politie. Dat betekent niet dat een lamp met een blauwe verlichting niet voor andere doeleinden geschikt is. Bijvoorbeeld als je extra sfeer wilt creëren tijdens een groot feest. Of gewoon om in huis te hebben, er is immers helemaal niets op tegen om een dergelijk typisch licht als jongere of als volwassene te gebruiken. Een blauw zwaailicht brengt veel plezier tijdens feestjes en op vele andere momenten.

Blauw zwaailicht kopen met of zonder batterij

Een zwaailicht blauw is in allerlei varianten verkrijgbaar. Bij een blauw zwaailicht op batterijen ben je niet afhankelijk van elektriciteit. Een dergelijke zwaailamp gebruik je in principe overal waar je maar wilt, het geen overlast voor anderen veroorzaakt en het gebruik ervan geen wettelijke regels overtreedt. De batterijvoeding is vooral handig als je ergens bent waar geen stopcontact in de buurt is. Ben je daar niet van afhankelijk, dan heb je ook de keuze om een blauw zwaailicht uit te kiezen dat wel op het elektriciteitsnetwerk aan te sluiten is. Bijvoorbeeld een blauw zwaailicht 12 volt. Als je voorkeur uitgaat naar een dergelijk blauw zwaailicht dan zijn er wel verschillen in de voeding die je kunt gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een uitvoering met 12V of met 24V aan te schaffen.

Verschil 12V en 24V

Een blauw zwaailicht met led op basis van 12V of 24V biedt een lamp met een veilige spanning. Er loopt namelijk minder spanning door een lamp met een lager voltage dan met een hoog voltage, zoals 230V. Het voordeel is bovendien dat een blauw zwaailicht met 12V in de auto kan worden aangesloten. Het rijden met blauw zwaailicht in het verkeer als burger is overigens niet toegestaan. Als je de zwaailamp toch in je auto wilt aansluiten, kan het handig zijn om een dergelijke lamp voorzien van een zogenoemde sigarettenplug te kopen. Een 24V zwaailamp levert in principe een lamp op met meer lichtsterkte, maar meestal is er de mogelijkheid om te kiezen tussen 12V of 24V. Let daarbij ook op het aantal flitsen of het aantal omwentelingen dat deze lamp maakt, dat maakt qua effect en relatieve lichtsterkte veel verschil. Bij twijfel check even online wat voorbeeldvideo’s. Zo krijg je een goed idee van het effect, van de lichtsterkte en of het past bij de situatie die je voor ogen hebt.

Voordeel van een blauw zwaailicht led

Tegenwoordig is het aanbod aan dit soort typische verlichting enorm groot en dat betekent automatisch ook dat een blauw zwaailicht met halogeenverlichting en met ledverlichting verkregen kan worden. Het voordeel van een dergelijk blauw zwaailicht is dat sprake is van een energievriendelijk verbruik. Een blauw zwaailicht met deze verlichting gaat ook langer mee, dat geldt vooral voor de led variant. Dat betekent dat je een hele lange tijd plezier hebt van je aankoop. Het is ook mogelijk om de keuze te maken voor een zwaailicht dat over een halogeenlampje beschikt. Halogeenverlichting mag dan wat meer energie verbruiken en geeft een relatief smalle lichtbundel, maar de kwaliteit van de verlichting mag er zeker zijn. Bij een toepassing van halogeen is er doorgaans sprake van een uitstekende lichtkwaliteit tegen een schappelijke prijs. Led is in dat opzicht vaak net even wat duurder. Zo zijn er aan beide uitvoeringen voordelen en nadelen verbonden.

Rotatiesnelheid van de zwaailamp

Een blauw zwaailicht beschikt over een bepaalde rotatiesnelheid. Of, als het een flitslamp betreft (die dus flitst in plaats van zwaait), dan is er sprake van een flitssnelheid. Er zijn in dat kader verschillende opties beschikbaar. Het is mogelijk om een blauw zwaailicht aan te schaffen zonder dat er een optie bestaat om de rotatiesnelheid aan te passen. Als je van afwisseling houdt en het ene moment graag de lamp heel snel blauw licht wilt zien zwaaien en een ander moment weer minder hard is dat een optie om voor te kiezen. Voor zowel een blauw zwaailicht als de flitslampen geldt dat beide opties beschikbaar zijn. Het is verstandig om bij je keuze rekening te houden met de gelegenheid waarvoor je een blauw zwaailicht gebruikt. Op een feest is het bijvoorbeeld interessant om af te wisselen met de rotatiesnelheid. Zo is het mogelijk om de snelheid van het zwaaien van het licht op de muziek af te stemmen. Gaat de muziek snel? Dan de lamp ook. Gaat de muziek langzaam? Dan de lamp ook.

Ideaal voor op een feest

Als je een feest geeft, is een blauw zwaailicht zeker een aanrader om erbij te hebben. Naast de muziek, decoratie en hapjes en drankjes draagt een blauw zwaailicht namelijk ook bij aan de sfeer. In plaats van felle verlichting of her en der een schemerlampje maak je er met een blauw zwaailicht een speciaal knalfeest van. Een blauw zwaailicht ontgaat niemand op het feest en er ontstaat daardoor – als je het goed aanpakt - een typische sfeer. Het maakt niet uit of je nu een groot tuinfeest geeft of het feest in de woonkamer plaatsvindt. Bij ons koop je een blauw zwaailicht dat het beste bij de situatie en gelegenheid past.

Vragen en advies

Een blauwe zwaailamp trekt de aandacht en zorgt tevens voor een feestelijke sfeer! Wij beschikken over een ruim assortiment aan dit soort blauwe verlichting. In onze webshop heb je de keuze uit diverse veilige betaalmogelijkheden. Bij een bestelling voor 22.00 uur wordt de blauwe zwaailamp de volgende werkdag al bezorgd. Heb je vragen over blauwe zwaailampen, heb je vragen over welke van onze zwaailampen te kiezen of wens je een meer technische vraag over zwaailichten te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Goed en goedkoop zwaailicht gevonden voor op mijn werkbus. De dag erna direct in huis" 9,5
Zeer Goed "Ik wist niet welk zwaailicht ik precies nodig had. De klantenservice heeft mij van prima advies voorzien." 8,8
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links